Nov 6, 2015


9 comments:

  1. КОШУТИН
    ОВОЛИКЕ
    ШОЛОХОВ
    УЛОЖИНЕ
    ТИХИДОН
    ИКОНОСИ
    НЕВЕНИЋ

    ReplyDelete
  2. Imao sam jednog saradnika koji je uporno u ukrštenice uklapao ŠERON STON, a kasnije i DŽOŠ STON. Tek nedavno je prihvatio da je ispravno STOUN :)
    Kakav bi to bio kvadrat da je on bio u pravu: DŽOŠ STON, OVOLIKO, ŠOLOHOV, SLOŽITI, TIHI DON, OKO TOGA, NOVINAR.
    Još uvek neki objavljuju ukrštenice sa pojmovima kao što su: DŽEMS VAT, DŽEMS DIN i slični, pa rekoh i ja da iskoristim priliku i prikažem jedan rad u tom fazonu. Nadam se da neko neće pomisliti da sam ozbiljan. :))))

    ReplyDelete
  3. Zar mali neven nije nevenak?

    ReplyDelete
  4. Evo jedne ideje na osnovu Miroslavljevog komentara, kvadrat koji je naveo mogao bi se predstaviti sa pratećom pričicom iz koje bi rešavači trebali da prepoznaju reči koje su uklopljene u njemu i pravilno ih slože. Priče bi mogla na primer da izgleda ovako: Poznata pevačica Džoš Ston i novinar jedno poznatog časopisa razgovarali su na temu Mihail Šolohov i njegovo delo ''Tihi Don''. Pevačica je tvrdila da ovoliko veliki roman nije mogao da napiše samo jedan čovek, a on se nije hteo složiti oko toga.

    ReplyDelete
  5. Na mom blogu je objavljen post u vezi sa ovim komentarima. Vidite OVDE

    ReplyDelete
  6. Ako nekako i progutamo to "u" pa bude Ston, lično ime simpatične pevačice DŽOS (puno ime Džoselin), ipak ne možemo, pa, eto, ceo rad pada u vodu, da ne kažem u tihi Don :))

    Kako je Miroslav napisao, ima kvadrata sa pojmovima pogrešnog izgovora, setih se još i MIS STON kao naslov filma Žike Mitrovića, a i u rečnicima još stoje slične reči, dok je recimo Mark ostao TVEN, a Šanaja TVEJN, iako imaju isto prezime!
    Davno sam napravio kvadrat 7x7 DŽEMS KUK, EMIRATI, MILIBAR, SRICANJA, KABANIS, UTANJITI, KIRASIR, ali morao je "otpasti" zarad ispravnosti...

    ReplyDelete
  7. Moj dodatak komentar uz tvoj kvadrat, Borise, završio sam ovako: Još uvek neki objavljuju ukrštenice sa pojmovima kao što su: DŽEMS VAT, DŽEMS DIN i slični, pa rekoh i ja da iskoristim priliku i prikažem jedan rad u tom fazonu. Nadam se da neko neće pomisliti da sam ozbiljan. :)))) Dakle, ovo je bilo jedo zagonetanje po principu: šta bi bilo kad bi bilo. A kad je Bane napisao svoj komentar, rešio sam da idem do kraja - da trud ne bude uzaludan. Iako se unapred znalo da je uzaludan :)

    ReplyDelete